EU betaler unges frivillige arbejde – hvad siger politikerne?

Europatimen er en ny oplysningsportal som sætter spot på politiske udviklinger i Europa og EU

EU’s Solidaritetskorps handler om at være frivillig og solidaritetsprojekter. De unge kan blive frivillige i et andet land på forskellige projekter hos organisationer hvor EU betaler unges frivillige arbejde. Men hvad synes de danske EU-politikere om projektet? I denne video introduceres du til EU-projektet og hører, hvad to politikere mener om initiativet.

Morten Løkkegaard, Medlem af EU-Parlementet for Venstre er skeptisk overfor budgetfordelingen mellem Erasmus+ og Solidaritetskorps programmerne. Han mener allerede at der er rigeligt med penge i Erasmus+ programmet alene.

“At begynde lige pludselig at snakke solidaritet og lægge en form for politisk dagsorden ind i noget, og så i øvrigt også kun sætte 700 millioner af, hvilket er en dråbe i havet i forhold til det andet, virker mere som en politisk dagsorden.”
– Morten Løkkegaard, Medlem af EU-Parlamentet for Venstre

Derimod ser Kira Marie Peter-Hansen fra Socialistisk Folkeparti positivt på initiativet. Hun mener der kan komme mere fokus på undervisningsmateriale på skolerne, der præsenterer de unge for EU’s forskellige tilbud.

“Vi er måske ikke helt gode nok til at gøre af det fra dansk side. Det er en helt vild god platform for at finde ud af hvilket noget frivilligt arbejde man kan lave rundt omkring i Europa.”
– Kira Marie Peter-Hansen, Medlem af EU-Parlamentet for Socialistisk Folkeparti

EU betaler unges frivillige arbejde

Siden 2022 har det også været muligt at lave frivilligt- eller humanitært arbejde i et tredjeland, udenfor EU. Det vil altså sige i et fredeligt tredjeland, hvor unge kan hjælpe mennesker i nød. Ønsker du at tilmelde dig det europæiske solidaritetskorps, kan du tilmelde dig på deres hjemmeside her

Tema: De unges EU

Faktisk har EU en masse tilbud til unge. I dette tema dykker vi ned i fire af de tilbud, som EU har til unge.
I temaet kan du blive klogere på programmerne Erasmus+, DiscoverEU, Ungdomsgarantien og Det europæiske solidaritetskorps. Hvad går de ud på? Kan du deltage? Er de en succes? Kunne noget blive bedre?

Gå til temasiden De unges EU her

I en anden video fra samme tema kan du lære om Programmet EU’s Solidaritetskorps for unge mellem 18-30 år, som giver unge mennesker fra Europa og nabolandende muligheder for at komme og være volentører i sociale projekter rundt omkring i Europa.

Læs artiken og se fra samme tema her